söndag, september 03, 2006

Snygg musik!Mina vänner på DNM (Dealers of Nordic Music) fortsätter att släppa angelägen musik i klubbmusikens elegantare och jazzigare trakter. Okej, kalla det gärna loungemusik om du svär att det inte är negativt menat. Men låt inga pensionerade rockvärderingar vakna till liv och plocka billiga poänger på att de licensierat musik till Filippa K. Nordic Lounge-serien, Jazzflora-plattorna och den strålande översikten över den nordiska electropopen på förra höstens Modern - med ursnyggt omslag av DN-illustratören Jesper Waldersten - visar gott och väl på deras ambitioner.

Fast det allra bästa med DNM är att de aldrig går ifrån idén om att släppen måste vara just SNYGGA. Senaste samlingen Blueprints Vol 1 kom i våras och var inget undantag. Råsnygg och med sköna grejer från Hird, The Similou och hyperjazziga Nils Krogh. Lite småsmart var det också att man själv fick bränna den andra cd:n genom att logga in på DNMs site.

Och det är förstås på det viset som DNM gör promotion i mp3:ornas tid. Senaste tolvan från Blueprints är Tennisheroes Alone som jag laddade ned i tre olika mixar som alla gör sitt bästa för att spetsa till originalets ganska mesiga mediumhouse. Riktigt vass är Tom Mangans techiga och lagom smutsiga Lone Ranger Mix (håll utkik efter den på iTunes).

Smart och bra. Och snyggt!

Inga kommentarer: