onsdag, maj 30, 2007

Debatt!

Mitt tidigare inlägg om jazzjournalistiken i SvD skapade både viss irritation och en ganska livlig debatt på Rootsy.nu. Diskussionen börjar här och här finns mitt svar.

3 kommentarer:

Daniel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Daniel sa...

Vilken lustig liten debatt det blev på Rootsy! Jag kan förstå att enskilda recensenter känner sig lite ifrågasatta av det du skrev, men det är väl ingen större hemlighet att svensk jazzkritik generellt sett suger rejält (i den meningen att man helt enkelt kontinuerligt misslyckas med att få det man skriver att kännas intressant)? Vad det sedan beror på, det är såklart en annan fråga. Stor heder åt Bengt Eriksson för övrigt, (om det är samma Bengt som skrev i gamla Schlager?)! Hans recensioner fick mig att lyssna på mycket ny musik en gång i tiden.

Tobydammit sa...

Ja, stor heder åt Bengt Eriksson och andra goda skribenter på Rootsy.nu. Jag får väl än en gång betona att min avsikt aldrig varit att ge personlig kritik (typiskt att det alltid ska tas ned till den nivån). Däremot tar jag mig friheten att dramatisera, inte nödvändigtvis raljera, för att på så vis tydliggöra poängen. Därav att Sven Malm placeras på gamla Nalen och i Thor Modéens sällskap. Att det finns en djup ålders- och kulturklyfta mellan många skribenter och läsare tycker jag är högst problematiskt i sammanhanget. Och alla kommentarer jag fått från er läsare indikerar ju att det är fler än jag som tycker att den svenska jazzjournalistiken är undermålig.