onsdag, augusti 15, 2007

Indiansommar

Idag har jag haft en helvetesdag. Den plötsliga värmen gör det svårt att sova på nätterna. Jag vet heller inte hur länge jag har lidit av den här odefinierade prestationsångesten som inte har lett till någonting minnesvärt. Där ljög jag visserligen, men ni förstår det patetiska i att springa och springa och inte röra sig en centimeter. Vilket i sig är en ännu segare lögn.

Låt mig istället prata om New Buffalo. Eller Sally Saltmann som hon egentligen heter. Hon är en skevt mysig sångerska från Australien som jag har hängt med hela sommaren. Hon har – sitt fåniga namn till trots – dykt upp som en liten uppmuntrande älva här och där, ungefär som i Peter Pan eller Pans Labyrint, och spritt sina tindrande toner kring mig. Jag är uppsluppet förtjust i hennes röst, men antagligen ännu mer förtjust i hennes DIY-kreativitet som på tidsenligt laptopmanér suggerererar fram både en liten kabarejazzorkester och ett lo-fiband för att ackompanjera hennes sovrumsmelodier och intima drömmar genom den tunna Melbournenatten.



Kallar man det poptronica? Jag vet inte. I vilket fall är det ganska härligt och imponerande att New Buffalo var ett enpersonsprojekt på sin första skiva The Last Beautiful Day. Men nu har Sally gift sig med Darren Saltmann från The Avalanches och senaste plattan Somewhere, Anywhere – jag tror den släpps bara om någon vecka, men den finns säkert redan på en torrent här i närheten – verkar bestå av snäppet mer sofistikerat klippande och klistrande. Till och med ännu mer uppmuntrande melodier.

Lyssna:
New Buffalo "On Sunday" 2004 (ZShare)

1 kommentar:

Jonas sa...

Fin låt. Riktigt snyggt producerat och sjunget. En pärla. Får hålla lite utkik efter nya plattan då.